torstai 19. syyskuuta 2013

Lastenruokaresepti: Täytetyt ruis-pinaattileivät - Kids' food recipe: Filled rye-spinach bread


Kuten viime viikolla lupasin, niin tässä nyt olisi tämä ruis-pinaattileipäresepti. Loistava välipala lapsille, koska pienemmätkin ihmiset voivat syödä tämän omin käsin. Täyttävä ja terveellinen.

Taikina
5dl vettä
1 ps(11g) kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
6-7dl ruisjauhoja
50g tuoretta pinaattia (tai maun mukaan)
2tl suolaa
0,5 dl öljyä

Täyte
1 paprika
200g kalkkuna- tai kinkkusuikaleita
puolikas kesäkurpitsa
1 sipuli
1dl ananaspaloja tai -murskaa
3rkl maustettua tuorejuustoa (esim. Pirkka Italian yrtit-tuorejuustoa)
mausta ripauksella suolaa ja pippuria

Seikoita kuivat ainekset, myös kuivahiiva ja silputtu pinaatti. Lämmitä koko vesimäärä 42-asteiseksi ja sekoita. Lopuksi lisää öljy ja vaivaa taikina tasaisen pehmeäksi. Jätä kohoamaan.

Taikinan kohotessa kypsennä täyte. Laita pannulle kalkkunasuikaleet. Kypsennä niitä hetki ja lisää sitten joukkoon silputtu sipuli ja paprika. Lopuksi lisää kesäkurpitsa ja ananas sekä mausteet tuorejuusto mukaan lukien. Anna hautua 2-3 minuutia ja ota sitten pannu pois liedeltä.

Ota taikinaa pieni kourallinen ja painele siitä suurin piirtein ympyrän muotoinen ohuehko levy. Laita täytettä noin 2-3 rkl, taita taikina ja painele kaarevat sivut toisiinsa kiinni ja nosta sitä mukaa pellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia ja voitele lopuksi karjalanpiirakoiden tapaan voisulalla.

Bon appetit!

PS. Olisi kyllä ihan mahtavaa saada kommentteja ihan reseptistä, kun tämä on eka resepti minkä olen tehnyt... :)




Here's the recipe I talked about last week. This a great snack for kids because even the 1-2-year.olds can it this by own hands. Delicious & healthy.

Batter
5dl water
11g (means one package in Finland) yeast flour
5dl wheat flour
6-7dl rye flour
50g fresh spinach (or as much as you like)
2 teaspoons salt
0,5 dl oil

Filling
1 paprika
200g sliced turkey or ham
half a courgette
1 onion
1dl sliced pineapple
3 tablespoons spicy cream cheese (I used one called "Italian herbs")

Mix all the flour,  salt and yeast (if it's dry yeast flour as in this version) and the spinach. Then warm all the water until it's 42 degrees. Mix it with the other ingredients and finally add the oil. Press the batter with your hands until it's soft. Cover the batter bowl and leave it to a warm place while you cook the filling.

Firstly, add the turhey slices to the frying pan. Cook them for a little while before adding the minced onion and paprika. Finally add the courgette and pineapple, the spices and the cream cheese. Stew the filling 2 or 3 more minutes and then take the pan from the stove.

Take a small handful of the batter and make a round plste of it by pressing it by hands. Then add 2-3 tablespoons of the filling. Fold the sides of the batter plate together and close.

Bake in the oven of 200 degrees for 15-20 minutes. After taking them from oven, oil them so that the bread gets softer.

Bon appetit! :)

PS. It would be wonderful to get comments about how understandable the recipe is! This was my first one in English, hihi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti